A Hír Televízió helyszíni tudósítója elmondta, a budapesti rendőrfőkapitány levélben értesítette a bizottságot arról, hogy még csak a Budapest Airportnál elkövetett korrupciós cselekményekkel – hűtlen kezeléssel és vesztegetéssel – kapcsolatban áll meg az alapos gyanú.

A BKV-nál azért tartottak házkutatást, hogy bizonyítékokat gyűjtsenek, kiterjeszthető-e az alapos gyanú a közlekedési vállalat szerződéseire is.

Tomasitz István megbízott jogi igazgató szerint a rendőrség a cégnél tartott házkutatáson talált olyan dokumentumokat, amelyek valódiságát megkérdőjelezik.

Sziebert György, a BKV előzetes letartóztatásba helyezett volt jogi igazgatója a gyanú szerint meghamisíthatta az egyik alkalmazott jelenléti ívét. Az érintett dolgozó teljes nevét nem árulta el a közlekedési társaság megbízott jogi igazgatója a BKV ügyeit vizsgáló bizottság ülésén. Csak annyit mondott róla, hogy H. Évának hívják. Így egyelőre nem tudni, hogy H. Éva azonos-e Horváth Évával, Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes egykori szóvivőjével, akit a BKV is alkalmazott. Horváth Évát a BKV előző vezetése vette fel a kommunikációs részlegre, és a cég mostani vezérigazgatója bocsátotta el idén augusztusban, a végkielégítési botrányok kirobbanása után. Horváth Évával a BKV jelenlegi kommunikációs igazgatója nem találkozott munkatársként a társaságnál.

A BKV-t vizsgáló bizottság tájékoztatást vár Kocsis István vezérigazgatótól arról, hogy milyen ügyvédi irodákkal állt szerződésben a cég. Arra pedig Demszky Gábortól várnak választ, hogy a vesztegetési botrányban megnevezett ügyvédi irodák dolgoztak-e az önkormányzatnak is.

(hírTV)