A miniszter 122 áthúzódó jogalkotási dossziéval számol, ebből 55 dossziéban a tanácsban, 30-35 dossziéban pedig a tanács és az EP közötti tárgyalások (trilógus) során tervez előrelépni.

Hirdetés

„Körülbelül 1500 tanácsi munkacsoporti ülést fogunk lebonyolítani; 37 formális tanácsülést tervezünk tartani Brüsszelben és Luxemburgban; 230 elnökségi rendezvényt bonyolítunk majd le Magyarországon, köztük 16 informális tanácsülést, egy informális Európai Tanács ülést és az Európai Politikai Közösség csúcstalálkozóját”

– sorolta.

Az EU melletti Állandó Képviselet létszámát megdupláztuk, 265 fő dolgozik az elnökség előkészítésén és lebonyolításán Brüsszelben„ – írta a miniszter.

Közlése szerint a hazai rendezvények lebonyolítását mintegy 100 delegációs kísérő (liaison officer) segíti és 900 tisztviselő kapott felkészítést és képzést az elnökségi többletfeladatokra.

Korábban írtuk

Hétfőn ”az Országgyűlés Külügyi Bizottságának és Európai Ügyek Bizottságának együttes ülésén vettem részt és ismertettem az elnökségi előkészületekkel kapcsolatos előrehaladásunkat, főbb célkitűzéseinket„ – írta Bóka János a Facebook-oldalán.