A Baráti Kör szerint az ország jövőjéért aggódó állampolgárok nem vonulhatnak önkéntes politikai száműzetésbe, még akkor sem, ha a hazai politikai kultúra jelenlegi színvonala kiábrándító. Magyarország felemelkedése nem csak a pártokon, politikusokon múlik, hanem minden itt élő állampolgáron. Minden demokrata felelős azért, hogy Magyarország valóban modern, európai ország legyen.

A civil szervezet úgy látja: van olyan politikus Magyarországon, akinek hinni lehet, és aki mögé érdemes felsorakozni. Bokros Lajos évtizedek óta következetesen képvisel egy programot, amely az őszinteségre és a szakszerűségre épül, ezért növekedési pályára tudja állítani az országot.

Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje üdvözli az egyesület megalakulását, és reméli, hogy még legalább ezer fiatal, egyetemista, értelmiségi és a hazájáért tenni akaró demokrata csatlakozik a csapatához. Magyarország válaszút elé érkezett. Ahhoz, hogy a helyes irányba induljunk el, a reformok és támogatóik kritikus tömegére van szükség – véli Bokros.