A szóvivő megerősítette az MR1-Kossuth Rádió Déli Krónika című műsorának információját, hogy a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya nyolc ember ellen javasol vádemelést az ügyben. A javaslatot a nap folyamán elküldték az ügyészségnek.

Horváth Katalin Fanni elmondta: a rendőrség még 2010 májusában indított nyomozást névtelen feljelentés alapján hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt.

A nyomozók három szálon indultak el. Először azt vizsgálták: 122 millió forintos kár érte a Főtávot amiatt, hogy a vállalat értékén felül vásárolta meg a Csepeli Hőszolgáltató kft. üzletrészét.

Mint kiderült, a Főtáv igazgatóságát a volt vezérigazgató tévesztette meg, ezért hagyták jóvá az üzletrész megvásárlását. Az ügyben több gazdasági társaság és egy magánszemély is szerepel – fűzte hozzá.

A szóvivő elmondta, az ügyben csalás és különösen nagy értékű pénzmosás miatt egy vállalat igazgatója és K. Gyula magánszemély ellen indult eljárás.

A második szálon egy (az MTI Hírcentrum értesülései szerint a káposztásmegyeri) jégcsarnok fűtési rendszerének kiépítését vizsgálták a rendőrök, amelyen mintegy 26 millió forintot vesztett a cég.

A harmadik szálon arra derült fény, hogy kommunikációs tanulmány elkészítésére adott két és fél millió forint értékű megbízási szerződést a Főtáv, de egy bírósági szakértő szerint az elvégzett munka nem állt arányban a kifizetett pénzzel – mondta a szóvivő.

Ebben az ügyben a Főtáv korábbi vezérigazgatója mellett az akkori kommunikációs vezetőt is hűtlen kezelés miatt vonták eljárás alá – tette hozzá.

A BRFK gazdaságvédelmi főosztálya összesen nyolc ember ellen javasol vádemelést. Az ügy első számú gyanúsítottja Kovács Lajos – hangzott el az MR1-Kossuth Rádió Déli Krónika című műsorában szerdán. Mint a műsorban elhangzott, a gyanúsítottak között van Hardi Róbert, a Fővárosi Önkormányzat korábbi SZDSZ-es frakciójának tagja is.

A Fővárosi Főügyészség várhatóan egy hónapon belül dönt a vádemelésről a Főtáv Zrt. ügyében.

(MTI)