Hirdetés

Lánczi Tamás a műsor elején felidézte, hogy az Európai Bíróság ítéletet hirdetett a jogállamisági mechanizmus kapcsán és hogy a kormány szerint a gyermekvédelmi törvény elfogadása miatt támadják hazánkat Brüsszelből.

Fodor Gábor szerint a LMBTQ-törvény is az okok között lehet, ugyanakkor évek óta ellentét feszül Magyarország és Brüsszel között. Most ez abban látszik, hogy jogállami normákat akarnak számon kérni és ehhez kötni a különböző források folyósítását.

G. Fodor Gábor politológus egyetértett, hogy a gyermekvédelmi törvény játszik közre, kiemelte tovább ő is Magyarország és Brüsszel ellentétét. Emlékeztetett arra, hogy tavaly nyáron az uniós költségvetési vitában Magyarország és Lengyelország megakasztották egy ilyen mechanizmus bevezetését. Hozzátette, hogy ez egy politikai játszma.

A helyreállítási források visszatartásának nincs jogalapja, ugyanis ki kellene mutatni a jogsérelmeket. Az hogy a jogállamiságra vagy médiaviszonyokra hivatkoznak, az nem elégséges ahhoz, hogy visszatartsanak bármit.

Korábban írtuk

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak, a fenti videóban pedig a teljes beszélgetés felvételét megnézhetik.