Azt írták, zivatarok miatt több járásban is elsőfokú riasztás van érvényben; az elsődleges veszélyforrás a villámlás, de erős szél és jégeső is előfordulhat.

Hirdetés

A kísérő jelenségekből leginkább a szél okozza a legtöbb kárt több vármegyében – tették hozzá.

Heves mellett Nógrád és Pest vármegyében, valamint Budapesten kérik a legtöbb segítséget a tűzoltóktól.

Nógrádban főként Balassagyarmaton és Karancslapujtőn dolgoznak a tűzoltók, utakra, vasúti sínre, járművekre dőlt fákat távolítanak el, huszonöt helyszínen várják a károk elhárítását.

Korábban írtuk

Pest vármegyében harminc címre szintén kidőlt fák eltávolításához kérik a tűzoltók segítségét.

Az MTI információi szerint egy ráckevei szálloda kerti medencéjére dőlt egy faág, két ember könnyebben megsérült, őket a mentők kórházba vitték. A baleset közelében tartózkodó két gyermek nem sérült meg.

Budapesten leginkább Dél-Pesten és Dél-Budán pusztított a vihar, mintegy húsz helyszínen dolgoznak jelenleg a tűzoltók kidőlt fák eltávolítása miatt

Heves vármegyében délután öt órakor több mint húsz helyre várták a segítséget a tűzoltóktól – ismertette a katasztrófavédelem.

Gyöngyöshalászon, a 3204-es úton fa dőlt egy arra haladó gépkocsira, amely ennek következtében az árokba hajtott. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók teljes útlezárás mellett dolgoztak a helyszínen.

Domoszlón, a Hunyadi János utcában villám csapott egy lakóházba, Hatvanban, a Kodály Zoltán utcában fa dőlt egy ház tetejére, Boldogon, a Zrínyi úton háztetőre dőlt egy villanyoszlop, a Kossuth Lajos úton pedig egy fa az úttestre dőlt.

Turán, a 3104-es úton több fa is kidőlt, elzárva mindkét forgalmi sávot. A tűzoltók eltávolították a faágakat és ellenőrzik az utat.

Az egységek folyamatosan számolják fel a károkat – tájékoztatott a katasztrófavédelem.