Budai Gyula – aki az ügyben korábban feljelentést tett, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) pedig ezután költségvetési csalás gyanúja miatt indított nyomozást – azt mondta: egy Észtországban bejelentett cég, amelynek vezető tisztségviselői Ficsor Ádám, a Bajnai-kormány volt titkosszolgálati minisztere és Szigetvári Viktor, a Bajnai-kormány volt államtitkára, 112 millió forintot utalt „fiktív tanácsadói szerződés” részeként egy autókölcsönzéssel foglalkozó magyar cégnek.

Hirdetés

Úgy folytatta: az észt cégtől a 112 millió forint beérkezett a magyar Bakony Rental Kft.-hez, amelynek egyszemélyi tulajdonosa Mravik Zsolt, a Fővárosi Vízművek kommunikációs igazgatója, aki Tordai Csabának, Karácsony Gergely jogi főtanácsadójának az élettársa – folytatta Budai Gyula.

Megemlítette, hogy Tordai Csabánál a NAV csütörtökön házkutatást tartott „és lefoglalta az üggyel kapcsolatos iratokat”.

Korábban írtuk

Budai Gyula kiemelte: Mravik Zsolt az átutalt 112 millió forintból 75 millió forintot egy városházi dolgozón keresztül eljuttatott Perjés Gáborhoz – aki szintén a főpolgármester bizalmi embere, a Mindenki Budapestért Egyesület vezetője -, és ő ezt a pénzt befizette a főpolgármesteri kampányt finanszírozó egyesület számlájára.

Karácsony Gergelynek végre ki kellene állnia, és elnézést kérnie – jelentette ki, hozzátéve, a cég vezetőinek pedig választ kell adniuk arra is, honnan származik az Észtországban bejegyzett társaság pénze.

Helytállónak nevezte mindazt, amit a Szuverenitásvédelmi Hivatal megállapított, mint mondta: megvannak azok a szálak, amelyek a 2019-es fővárosi és a 2022-es országgyűlési választási kampányfinanszírozást „összemossák”.

A nyomozás feladata feltárni az összefüggéseket, de „teljesen egyértelmű, hogy az egész mögött a DatAdat és Bajnai Gordon áll”, mögötte pedig azok az amerikai finanszírozók, akik „a guruló dollárokon” és az egyéb támogatásokon keresztül az ellenzéket finanszírozzák – jelentette ki a fideszes képviselő.