A Fővárosban elsőként Rákoskeresztúron készült el olyan 300 lakásos panelház, amelynek fűtéskorszerűsítése lehetővé teszi a fűtési értékek változásának interneten keresztül történő napi szintű nyomon követését. Először nyílik lehetőség 300 család számára a havi szintű fogyasztói számlázásra, ezzel is segítve a családok költségmegtakarítását, valamint a hatékony energiafogyasztást. A felújítás kivitelezőjének előzetes elvárásai szerint a fűtéskorszerűsítés nyomán a ház költségmegtakarítása a fűtésszezonban a korábbiakhoz képest akár 40%-os is lehet.

2010-ben három nagy keresztúri panelház, összesen 510 lakás felújítása kezdődött meg összesen több, mint 684 millió forint értékben, melyből az önkormányzati támogatás 216 millió forint. Az önkormányzati támogatáson felül a beruházások egyharmadát az állam, a fennmaradó egyharmadot pedig a lakástulajdonosok finanszírozzák. Az önkormányzatnak saját egyharmad részén felül további költségei is vannak, mivel a 300 lakásból 60 lakás az önkormányzat tulajdona, így annak felújítási költsége valamint fenntartási költsége is az önkormányzatra hárul.

Az Újlak u. 17-21. sz. alatti beruházás a szigetelés és a külső burkolat-felújítás mellett a fűtésrendszer költséghatékonyabb kialakítását, valamint a nyílászárók, radiátorok cseréjét is lehetővé tette. A szabályozott, költségosztóval felszerelt fűtés segítségével a költségeket a fogyasztás mértéke határozza meg. A korszerűsített fűtésrendszer beindulásával a lakosok havi szinten kapják fogyasztói számláikat, valamint napi rendszerességgel ellenőrizhetik fogyasztásukat az interneten keresztül. Ezt a beruházását az önkormányzat pályázaton keresztül 121 millió forinttal támogatta.

A Pesti út 157. alatti panelépületben az ablakcserék, a tető- és homlokzatszigetelés és a fűtéskorszerűsítés 2010. október elejére készül el. A 110 lakásos ház felújításának összköltségének egyharmadát, 45 millió forintot az önkormányzat finanszírozott.

A Kis u. 3. alatti 100 lakásos épület felújításának összköltsége 168 millió forint, ebből 50 millió forint az önkormányzati támogatás. Ebben a házban a fűtéskorszerűsítés, a födém és homlokzatszigetelés, valamint a nyílászárók cseréje valósul meg.

2007 óta folyó panelprogram keretében a Pesti út alatt két Garzonház újulhatott meg, ahol az önkormányzat ma 24 órás portaszolgálatot működtet és felújította a földszinti helyiségeket, ahová közintézmények költöztek. Az önkormányzat célja, hogy Rákosmente minden lakosa számára korszerűbb életfeltételeket biztosítson.