Budapesten tartja informatikai szakképzési területeken dolgozó partnereinek idei találkozóját a Kaspersky Lab kiberbiztonsági vállalat – tájékoztatta pénteken a cég az MTI-t.

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Az évente megrendezett konferencián a Kaspersky Lab informatikai oktatási területen tevékenykedő partnereinek most Budapesten nyílik lehetősége arra, hogy november 29-30-án megosszák egymással szakképzési tapasztalataikat és első kézből értesülhessenek a gyakorlati területeken dolgozó vezető informatikai szakemberektől a legfrissebb kiberbiztonsági trendekről. 

A találkozón valós kiberfenyegetések elhárítását modellező gyakorlatokon való részvételre is lehetősége nyílik a résztvevőknek, valamint figyelemmel kísérhetik az informatika szakos diákok számára rendezett, Secur’IT Kupa programozói verseny döntőjét is. 

A konferencia emellett foglalkozik a humán-robot kapcsolatokra vonatkozó, a robotok és az emberek biztonságát garantáló erős és etikus szabályok megalkotásának problémáival is.

A konferencia résztvevői az idén a kritikus infrastruktúra kibertámadásoktól való védelmét is gyakorolhatják a Kaspersky Industrial Protection Simulation alkalmazás segítségével. 

A Secur’IT Kupa programozói verseny résztvevői több területen is összemérhetik a tudásukat: például hogyan lehet megvédeni a távsebészeti eljárásokhoz a hálózatra kapcsolt berendezéseket a rosszindulatú szoftverekkel, valamint az „okos otthonokat” a hekkerekkel szemben. 

A tavalyi informatikai szakképzési csúcstalálkozót Prágában tartották december elején. 

A Kaspersky Lab több mint húsz éves tapasztalattal rendelkezik a kiberbiztonsági szakmában. Saját fejlesztésű technológiáját hordozó termékei világszerte 400 millió egyéni felhasználó és 270 ezer vállalati ügyfél számára nyújtanak védelmet a számítógépeiket fenyegető veszélyekkel szemben. A cég tavaly 698 millió dollár bevételre tett szert, 8 százalékkal magasabbra az egy évvel korábban.