Komoly csúsztatásnak nevezte a Veszprém Megyei Központi Kórház orvosigazgatója, hogy Bujtor István állapotáról a színművész kezelőorvosa, Szabados György nyilatkozott volna a Blikknek. Tóth Árpád közölte: a család kérését tiszteletben tartva a kórház továbbra sem adhat felvilágosítást a veszprémi Petőfi Színház igazgatójának állapotáról.

Szabados György főorvos hétfőn állítólag azt mondta a Blikknek: „Türelmesnek kell lenni, és bizakodni már lehet”.

Tóth Árpád kijelentette: nem tudja megerősíteni a főorvos szavait, sőt azt sem, hogy a kórházból bárki nyilatkozott volna a sajtónak. Mint mondta, Szabados György csak annyit közölt a média képviselőivel, hogy nem adhat információt Bujtor István állapotáról, távozóban azonban az egyik újságíró megkérdezte: lehet-e bizakodni. „Amire persze minden orvosnak kötelessége azt mondani, hogy amíg a visszafordíthatatlan be nem következik, bizakodni fontos. Ez nem nyilatkozat, hanem a Blikk részéről komoly csúsztatás” – magyarázta.

„Ameddig egy páciens életben van, nem adjuk fel” – tette hozzá Tóth Árpád, megjegyezve: amennyiben Bujtor István családja megváltoztatja a döntését, a kórház rögtön tájékoztatást tud adni a színművész állapotáról.

(InfoRádió)