Bús Balázs, volt kerületi polgármester azt követően nyilatkozott újságíróknak, hogy az óbudai Fidesz-KDNP-frakció kezdeményezésére összehívott rendkívüli képviselő-testületi ülés határozatképtelenség miatt elmaradt. A kormánypárti politikus közölte, két ügyben kezdeményezett a frakció rendkívüli ülést.

Hirdetés

Az egyik, hogy az óbudai főkertész korábban a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében „politikusok nyilvános akasztását támogatta volna”, és ezt a Momentum kultúrpolitikusa, a kerület egyik cégének vezetője Halmai Róbert is „lájkolta” – mondta el Bús Balázs, kiemelve: ez a magatartás teljesen elfogadhatatlan és közszolgához teljesen méltatlan.

Közölte, azt kezdeményezték a polgármesternél, hogy az ügyben folytassanak le etikai vizsgálatot és határolódjanak el az ilyen szélsőséges kijelentésektől. Szabó Tímea kerületi ellenzéki országgyűlési képviselőjelöltnek is így kellene tennie – tette hozzá Bús Balázs. A politikus azt mondta, a polgármester ezt nem tette meg, a baloldali képviselők pedig gyáván megfutamodtak, el sem jöttek el az ülésre.

Bús Balázs közölte, a másik ügy, amiért rendkívüli ülést kezdeményeztek, hogy tiltakozzanak a Mocsárosdűlő egy részének ingyenes haszonkölcsönbe adása ellen. Azt kezdeményezték, hogy a kerületi képviselő-testület határozatban szólítsa fel Karácsony Gergely főpolgármestert és a Fővárosi Közgyűlést, vonja vissza döntését. A Mocsárosdűlő területéből 2,5 hektárt adtak ingyen „egy rejtélyes zuglói alapítványnak”, a Zabszalma Alapítványnak – mondta.

Korábban írtuk

Bús Balázs szerint ebből is látszik, hogy nem igaz, hogy ők meg akarják védeni a Mocsárosdűlőt. Kedden már elkezdődött a terület körbekerítése és felparcellázása – mondta, majd kiemelte: továbbra is azon dolgoznak, hogy a Mocsárosdűlőt megvédjék, és Karácsony Gergelyék visszavonják a Mocsárosdűlőt tönkretevő döntésüket.

Bús Balázs kitért arra is, hogy az Anonymus-maszkos videóból az derült ki, hogy a kispesti „korrupt szocialisták” már megjelentek a III. kerületben és átvették az Óbuda újságot. A rendkívüli ülés kezdetén a teremben aktivisták három molinót tartottak a kezükben, ezeken az volt olvasható: „El a kezekkel a Mocsárostól!”; „Elég az erőszakból! Nem kérünk az akasztásból!”; valamint „Nem akarunk lakóparkot a Mocsáros-dűlőn!”.