A voksolás lebonyolításáról az ellenzéki kifogásokról és a külhoni magyarok levélszavazatainak, valamint a külképviseleteken leadott szavazatok feldolgozásáról beszélt az ECHO TV Napi aktuális című műsorában Pálffy Ilona. Az NVI elnöke elmondta, a 2018-as választás teljesen rendben zajlott le, a jegyzőkönyveket pedig eljuttatja azoknak a pártoknak, akik ezt kérték.

Fotó: Echo TV

Nem omlott össze a választási rendszer, hiszen a napközbeni jelentések mentek azután is, amikor lényegében lecseréltük a honlapot

– reagált Pálffy Ilona a DK elnökének felvetéseire. 

Hozzátette, az átállás nem volt meglepetésszerű, hiszen a választást megelőző napon sajtótájékoztatót tartottak erről. 

Pálffy Ilona elmondta:

bekértük a papíralapú jegyzőkönyvet, holnap délre beszkenneljük és mellé tesszük az informatikai jegyzőkönyveket, odaadom a pártoknak, akik kérték, többek között a DK-nak is.

Hivatalos panasz azonban nem érkezett az NVI-hez.

Teljesen rendben zajlott le minden, kivéve a sorállásokat, de erről végig tudott mindenki.

Törvénymódosítással lehet csak elkerülni ezeket a helyzeteket – mondta a választás estéjén Pálffy Ilona.  Az NVI elnöke elmondta, a javaslatokat eljutották a Törvényelőkészítő Bizottsághoz, azonban nem volt meg a kétharmad, így nem fogadták el. Minden párt tudott erről a problémáról, azonban nem figyeltek oda. 

A teljes végleges eredmény a jogorvoslati eljárások lezárta után derülhet ki, amit úgy számolnak, hogy 24-25-e. Ha az ellen is lesz jogorvoslat, akkor május 3-a körül. 

ECHO TV