Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Nosztalgiavonat indul a 2023/2024. tanévben tanfolyamot elvégzõ gyermekvasutasok avatási ünnepségén a budapesti Gyermekvasút hûvösvölgyi végállomásán 2024. június 8-án.
Hirdetés

A MÁV Zrt. csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a hűvösvölgyi állomás melletti fogadóparkban ugrálóvár, KRESZ pálya, óriás társas, tűzoltóautó és buborékshow is várja az érdeklődőket, a gyerekek kipróbálhatják az arcfestést vagy az alkotóházat is. A helyszínen kezes-lábas játszóház is lesz, ahol minden játékot – a biciklihez hasonlóan – pedállal kell meghajtani.

A vonatok iránt érdeklődőket hajtánypálya, favasút és terepasztal várja, a gyerekek pedig beöltözhetnek gyermekvasutasnak is egy fotó erejéig. A színpadon délután fellép a Majorka Színház és a Mesélő bőrönd társulat, valamint látható lesz a Törökbálinti Hegyőrség kutyás bemutatója.

A Hűvösvölgy-Széchenyihegy közötti személyvonatok egész nap 40-50 percenként indulnak. Akik csak egy rövidebb utazást szeretnének tenni, azok számára a vonal alsó szakaszán betétjáratok is közlekednek, így Hűvösvölgy és Szépjuhászné között sűrített menetrend szerint, 20-30 percenként járnak a vonatok.

A hagyományos, a mindennapi forgalomban megszokott szerelvényeken kívül ritkábban látható járművek is forgalomba állnak. A hűvösvölgyi családi programok mellett érdemes sétát tenni az erdőben, akár több szakaszon is vonatra szállva – ehhez a MÁV applikációban napijegyek is vásárolhatók. Hűvösvölgy, Szépjuhászné és Széchenyihegy állomáson a kisvasútra jegyet vásárolni akár OTP SZÉP-kártyával is lehet.

Korábban írtuk

A szombati hűvösvölgyi programok díjmentesek – áll a közleményben.