Együtt utaznak Kolozsvárra az országgyűlési választás napján a 4. Torockói Íjász Szer résztvevői, hogy Erdély történelmi központjában leadják szavazatukat. 
 

Fotó: MTI, archív, illusztráció


Fotó: MTI, archív, illusztráció

Aranyosszék szomszédságában, a Székelykő lábánál, ahol kétszer kel föl a nap, újra szerre hívják a Kárpát-medence hagyományőrző íjászait. A Fehér megyei falucskában a hagyományokhoz híven ezúttal is több kategóriában mérethetik meg magukat az indulók. 

– Az erdélyi embernek lelki igénye van az ilyen típusú rendezvényekre, amelyek célja a hagyományőrzés mellett az, hogy a megfelelő útra terelje a jövő nemzedékét, vagyis a magyar fiatalokat – mondja Tulit Levente egyesületi elnök.

Az április 6-án kezdődő háromnapos rendezvény résztvevői a versenyt követően, vasárnap Kolozsvárra utaznak, ahol az emlékév jegyében először megkoszorúzzák Mátyás király lovasszobrát, majd a főkonzulátus épületéhez mennek, hogy részt vegyenek a magyar országgyűlési választáson is. 

– A felmenőink honvédként harcoltak Magyarországért, nekünk a szavazatunkkal kell biztosítanunk hazánk megmaradását. Külhoni magyarként kötelességünk részt venni az országgyűlési választáson, ezért szerveztük így a hétvégi eseményeket – fogalmaz a torockói íjász egyesület vezetője. 

A rendezvény részleteiről a www.ijaszszer.hu oldalon lehet tájékozódni. 

(szd)