– Elképesztően magabiztos vagyok, hogy tudom folytatni a munkám. Én képviselem a liberális frakciót, a legbefolyásosabb frakciót – mondta Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője a Gulyáságyú podcastben azon felvetésre, hogy már csak egy mandátumot jósolnak a Momentumnak az Európai Parlamentben (EP), Cseh Katalin pedig a második helyen szerepel a listán.

Hirdetés

Cseh Katalin az adásban elmondta, hogy az Európai Parlamentet sokáig úgy tartották számon, mint egy politikai temetőt, ahova kiküldték azokat, akik kellemetlenek otthon. Szerinte azonban változás történt, ugyanis a pártok és a politikusok látták, hogy az EP-ben is lehet nagy áttöréseket elérni.

„Azt gondolom, hogy ha a magyar emberek érdekeiért akarok küzdeni, azt sokkal hatékonyabban tudom megtenni az EP-ben, mint a magyar törvényhozásban” – fogalmazott. Szerinte az EP-ben lehet elérni olyan változásokat, amelyek meg tudják védeni a magyar emberek jogait a kormánytól. Ennek kapcsán érdemes felidézni a Tűzfalcsoport korábbi vizsgálatát, amelyben Cseh Katalin európai parlamenti tevékenységét elemezték. A portál egyetlen olyan beadványt, felszólalást sem talált, amelyben Magyarország, a magyar emberek érdekeit vette volna védelmébe Cseh Katalin.

A politikust olyan témák foglalkoztatták, mint

Korábban írtuk

  • az emberi jogok bangladesi helyzete,
  • Iránban fogva tartott svéd állampolgárok és vietnámi önkéntes környezetvédők,
  • Ahmed Manszúr emberijogvédő ügye az Egyesült Arab Emírségekben,
  • az emberi jogok helyzetének romlása Algériában,
  • valamint Yahaya Sharif Aminu nigériai énekes sorsa.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.