A Budai Központi Kerületi Bíróság 2 hónappal hosszabbította meg az iskolai vérengzés gyanúsítottjainak előzetesét, így az 52 éves iskolaőr, valamint az iskola 36 éves volt gazdasági igazgatója novemberig rács mögött marad.

Mint emlékezetes, idén január 7-én agyonlőtték egy XXI. kerületi alapítványi iskola vezetőjét és igazgatóhelyettesét. A rendőrség az iskola két dolgozóját, a vérengzés előtti napon elbocsájtott őrt, s a vele együtt kirúgott gazdasági igazgatót gyanúsítja a példátlan gyilkossággal.

Az őrt több emberen elkövetett emberöléssel, míg társát, a kerületi önkormányzat pénzügyi bizottságának szocialista tagját társtettesként, ugyanezzel gyanúsítják.

A kivégzésszerű gyilkosság indítékának vizsgálatakor a meghallgatott tanúk vallomása, valamint a gyilkosság helyszínén az egyik áldozatnál megtalált magnófelvétel alapján állapították meg a nyomozók, hogy hosszabb ideje húzódó elszámolási vita volt az iskola vezetője és a kettős gyilkosság egyik gyanúsítottja, az intézmény volt gazdasági vezetője közt.

A kettős gyilkosság hátterében álló gazdasági bűncselekmény felderítésére önálló eljárás keretében indult nyomozás.

(HavariaPress)