Csoportos rablásért ítélték el korábban Magyar Péter egyik testőrét, aki az MTVA székházánál tartott, kis létszámú tüntetésre is elkísérte a Tisza Párt elnökét – tudta meg a Mandiner. A lap által K. Z.-ként említett férfi az októberi demonstráción készült felvételeken jól láthatóan közvetlen közelről vigyázott Magyar Péterre – még a kétezres években azonban részt vett egy csoportosan elkövetett rablásban, amiért több évet rács mögött kellett töltenie.

Hirdetés
Forrás: Mandiner
K. Z. (kitakart arccal) és Magyar

A cikk emlékeztet: a csoportosan elkövetett rablás igen súlyos bűncselekmény, amiért öttől tíz évig tartó szabadságvesztés jár.

Az elkövetés feltétele, hogy legalább hárman vegyenek részt a rablásban, erőszakkal szerezve meg az áldozat tulajdonát.

Mindez azért is érdekes, mert a Tisza Párt elnöke nemrég a 444-nek nyilatkozva még azzal kérkedett, hogy nem is használ testőröket, miközben arról értekezett, hogy a miniszterelnök bezzeg nem találkozik az emberekkel, mert állandó személyi védelem alatt áll.

Forrás: Origo

Magyar Péter közeli munkatársát tartóztatták le

Magyar Péterék pánikszerű törlésbe kezdtek a közösségi médiában, hogy eltüntessék a letartóztatott szolnoki Tisza-aktivista nyomait – írta meg hétfőn az Origo. A Tisza-párt vezető szervezőjét cigarettacsempészés és pénzmosás miatt indult eljárásban tartóztatták le, neki ugyanis nem volt mentelmi joga. A Magyar Péterrel, Nagy Ervinnel és Radnai Márkkal készített közös fotóit is kevették.

Sajtóhírek szerint a letartóztatott cigarettacsempész vezető szervezőként fontos szerepet játszott az MTVA előtti demonstrációban. A háttérből irányított, szervezett, ő látta el például „láthatósági mellénnyel” Magyar Péter médiabrigádját. Az Origo szerint a Tisza Párt aktivistái most feladatul kapták, hogy minden felületet gondosan átvizsgálva teljesen tüntessék el a már hosszú hónapok óta Magyar Péterrel szorosan együtt dolgozó cigarettacsempész nyomait, hogy a nyilvánosságra került bűncselekményt a lehető legkevésbé lehessen összefüggésbe hozni a pártelnökkel.

Korábban írtuk