Magyar Péter nemrég arról adott hírt közösségi oldalán, hogy választ kapott a Sándor-palotából, miután azzal kereste meg Sulyok Tamás köztársasági elnököt, hogy személyes találkozót kérjen tőle.

Hirdetés

Az államfő válaszlevelében úgy fogalmazott, hogy „a pártpolitikai versenybe a köztársasági elnök alkotmányos helyzeténél fogva nem avatkozhat be”. Ezen sorokat Magyar természetesen „semmitmondónak” nyilvánította.

A Facebook-bejegyzését a pártelnök úgy zárta: „egy köztársasági elnöknek ilyen súlyos árvízi helyzetben kötelessége lenne a nemzethez szólnia, ha már az nem jut eszébe, hogy meglátogassa a gátakon napok óta megfeszített munkát végző több tízezer önkéntes honfitársát”.

Fotó: Képernyőfotó (Magyar Péter, facebook.com)

Azonban ha valaki felkeresi Sulyok Tamás Facebook-oldalát, hamar rádöbbenhet arra, hogy a Magyar Péter csütörtöki bejegyzésében Sulyok Tamásról tett állítások nem fedik a valóságot.

Korábban írtuk

A köztársasági elnök ugyanis rögtön az árvízvédelmi helyzet első napjaiban felkereste Neszmélyt és Dunaalmást. Mint fogalmazott

a vártán és a gátakon is helytállnak a katonák”.

Sulyok Tamás Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselővel látogatott ki többek között ellenőrizni a védekezés állását. A köztársasági elnök ismertette azt is, hogy a védműveket az MH. Klapka György 2. Páncélosdandár katonái emelték. Erről szemléről Komárom-Esztergom vármegyei hírportál is beszámolt.

Emlékezetes, hogy az államfő itt jegyezte meg, hogy „lenyűgözi az a munka”, amit az önkéntesek végeznek.

Egy napja a köztársasági elnök Vácon is járt, ahonnan egyébként Magyar Péter is bejelentkezett. A Duna parti városban a Tisza-vezér az árvízi védekezést támadta. Magyar azt állította, hogy csak 20-30 katona vesz részt az árvízvédelmi munkában Vácnál. Ezt azonban cáfolta az a tény, hogy a város baloldali polgármestere, Matkovich Ilona szerda reggel száz, a védekezést segító katonáról írt a közösségi médiában.

Az eredeti cikk a Mandiner oldalán olvasható IDE kattintva.