Párhuzamosan két különösen jelentős értékre elkövetett csalás ügyében elrendelt nyomozás is zajlik a NAV-nál Czeglédy Csaba ellen – írta meg a PestiSrácok.hu.

A módosított gyanúsítás szerint az egyik a hat és félmilliárd forintot meghaladó adócsalás, az újabb nyomozás pedig tavaly szeptemberben indult, amely során durván 150 millió forint elcsalását vizsgálják. Utóbbi ügyben a megalapozott gyanú szerint Czeglédy Csaba utasítására a Human Operator Zrt., az IdeHaza Iskolaszövetkezet és 11 McDonald’s partner étterem is közreműködhetett. A PestiSrácok.hu birtokába került okiratokból kiderül, hogy Gyurcsány Ferenc szombathelyi ügyvédjét egy napos szabadsága után ezen második ügyből kifolyólag vették őrizetbe, majd ezt követően ebben az ügyben rendelték el az előzetes letartóztatását.

Czeglédy Csaba és védői minden fórumon azt hangoztatták, hogy a jogállamiság megcsúfolása az, hogy nem engedték a letartóztatott ügyvédet kampányolni, és a jogszabályokat megsértve zárták ismét börtönbe. Az ügyészség érveit meg sem hallva arra hivatkoztak, hogy a költségvetési csalással összefüggő büntetőügyében a képviselőjelöltté válással megszerzett mentelmi joga nem tette volna lehetővé, hogy újfent őrizetbe vegyék.

Az eljáró Csongrád Megyei Főügyészség az újbóli előzetes letartóztatás kezdeményezésekor ugyanakkor világosan kifejtette, hogy nem az iskolaszövetkezet hálózattal és a költségvetési csalási üggyel összefüggésben, hanem egy másik, új ügyben tartóztatták le, gyanúsították meg és tartották indokoltnak Czeglédy kényszerintézkedés alá vonását.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják a PestiSrácok.hu oldalon.

demokrata.hu