Magyarországot Járóka Lívia, az Európai Parlament egyetlen roma tagja képviselte. A fideszes EP-képviselő mától a Világgazdasági Fórum „Az Új Valóság Közös Normái” című megbeszélés-sorozatán vesz részt, ahol a világ gazdasági és politikai vezetőinek az Európai Romastratégiát és a magyar soros elnökségi programot népszerűsíti.

A svájci szövetségi kormány által minden évben megrendezett Világgazdasági Fórum idei ülésén részt vesz többek között Dmitrij Medvegyev orosz és Nicolas Sarkozy francia elnök; David Cameron brit miniszterelnök; Angela Merkel német kancellár; továbbá José Carreras világhírű spanyol operaénekes és a U2 zenekar szegénységellenes tevékenységeiről is ismert frontembere, Bono Vox.

A Világ Fiatal Vezetőinek Fóruma, a Világgazdasági Fórum társszervezeteként működő tömörülés 2006. januárjában választotta tagjai közé Járóka Líviát. A fórum mintegy négyszáz főt számlál; tagjait ötven ország negyven évnél fiatalabb vállalati vezetői, közéleti személyiségei és politikusai közül választja ki a jelölőbizottság, melynek elnöke Rania, Jordánia királynője. A szervezet többek között sorai között tudhatja Joshua Bell hegedűművészt; Julia Ormond színésznőt; Chris Tucker komikust; Larry Page-et és Seregy Brin-t, a Google alapítóit; Tom Glocert, a Reuters elnökét; valamint Dánia és Svédország koronahercegeit, illetve Norvégia és Hollandia trónörököseit.