A korrupciós bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen indult büntetőügyben az ügyészség indítványozta Czeglédy Gergő óbudai alpolgármester letartóztatásának két hónappal, december 20-ig történő meghosszabbítását – derült ki a Fővárosi Törvényszék és a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) lapunknak adott tájékoztatásából.

Hirdetés

Az óbudai alpolgármestert még júniusban tartóztatták le, százmilliós korrupcióval gyanúsítják. Nem sokkal később, augusztus közepén a polgármester, Kiss László is rács mögé került, ugyancsak vesztegetés gyanúja miatt. 

A bíróság éppen néhány napja döntött arról, hogy Kiss december 16-ig biztosan börtönben marad.

Ahogy arról már sokszor beszámoltunk, a történet szálai több évvel korábbra vezetnek vissza.

A közvélemény elsőként Anonymous felvételei révén találkozhatott az üggyel néhány éve. Az álarcos alak például közzétette azt a rejtett kamerás felvételt, amin látható, hogy vélhetően korrupciós pénzeket számolnak egy autóban.

A felvételeken jól kivehető, ahogyan az összegeket papírzacskóba tették. Az álarcos alak tájékoztatása szerint a III. kerületi önkormányzat megbízásaiból visszaosztott pénzről volt szó.

Az ügyben eljárás indult, az első gyanúsítottakra márciusban csaptak le, majd az érintettek köre idővel tizenhat főre bővült. A gyanúsítások túlárazott és fiktív szerződésekről, százmilliós kenőpénzek visszaosztásáról szólnak.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Korábban írtuk