Fotó: parlament.hu (képernyőfotó)
Hirdetés

Demeter Márta (LMP) szerint Magyarország egy éve folyamatosan válságból válságba sodródik. Magyarországon nincsen kormányzás, a kormány nem kormányoz, képtelen működtetni az állami rendszereket, ennek példája, hogy el kellett halasztani a tömeges oltást – mondta.

Közölte, a kormány nem vállal felelősséget, csak mutogat az EU-ra, vagy az emberekre. A kormánynak arra azért van ideje, hogy közpénzek százmilliárdjait szervezze ki fideszes magánalapítványokhoz – mondta.  Hozzátette: arról van szó, hogy a kormány a 2022-es bukásra készül. Az ellenzéki képviselő jelezte, mindenkit el fognak számoltatni, aki részt vett a közpénzek „kilapátolásában”.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára közölte, tény az, hogy a kommunista utódpárt teljesen elfuserálta a 2008-as válságkezelést, a dolgozó embereket magas adókkal sanyargatta, az országot pedig a tönk szélére sodorta. Szerinte az LMP is feladta eddigi elveit.

Kitért arra, hogy két hete megvalósult a tömeges oltás, annak ellenére, hogy a baloldal újra is újra el akarja bizonytalanítani az embereket, hogy elfogadják-e a vakcinát. Hozzátette: Magyarország a második helyen áll az EU-ban átoltottság tekintetében.

Korábban írtuk

Arra lenne szükség, hogy összefogjunk a vírus elleni védekezésben – kérte a képviselőtől.

Az ellenzéki képviselő nem fogadta el a választ.