„Nemrég Varsóba utaztunk, és én szerveztem a találkozókat, mert tudja, könnyebb volt nekem találkozót kérni Brzezinski nagykövettel vagy a német nagykövettel”

Hirdetés

– mondja a felvételen Kati Marton, az A4D tanácsadó testületének elnöke (honlapjuk szerint csak tagja).

A találkozókra állítása szerint azért volt szükség „mert ott [Lengyelországban] hamarosan nagyon kritikus választások lesznek, nagyon kritikusak”.

Marton kijelentése ellentmond az A4D saját honlapján olvasható kitételnek, miszerint a tanácsadó testület tagjai nem vesznek részt a napi döntéshozatalban, és nincsen tudomásuk a szervezet támogató tevékenységéről az egyes célországokban. Ezt az állítást egyébként korábban Márki-Zay Péter, a magyarországi ellenzék 2022-es miniszterelnök-jelöltje is meghazudtolta, amikor azt nyilatkozta: Kati Marton és barátai nagyon sokan és nagyon sokat tettek azért, és gyűjtöttek a kinti magyarok és nyilván nem csak a magyarok körében ahhoz, hogy sikeres legyen ez a kampány.

A Magyar Nemzet korábbi cikksorozata a 74 éves Kati Martont Soros legfontosabb emberei közé sorolta. A budapesti elitkörnyezetben cseperedett Marton a magyarokat „hülye, ignoráns társadalomnak”, Miskolcot pedig kellemetlen városnak nevezte.

Korábban írtuk

A további részletekről IDE KATTINTVA a Mandiner honlapján olvashatnak.