Gyurcsány Ferenc büszkén osztotta meg Facebook-oldalán a Demokratikus Koalíció új kampánydalát. A dallam ismerős lehet, a szöveg és a klip viszont új. 

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke Facebook-oldalán azt írta: „Kis költségvetésből, de sokak lelkesedéséből készült el a DK kampánydala. Kollégák, barátok, helyi politikusok és szimpatizánsaink közös munkája a szöveg, a zene, a klip és a szereplők is egytől-egyig a DK tagjai. Fogadjátok szeretettel.”

Legyen szíved, legyen szavad

Kis költségvetésből, de sokak lelkesedéséből készült el a DK kampánydala. Kollégák, barátok, helyi politikusok és szimpatizánsaink közös munkája a szöveg, a zene, a klip és a szereplők is egytől-egyig a DK tagjai. Fogadjátok szeretettel.

Gepostet von Gyurcsány Ferenc am Samstag, 4. März 2017

Erős sorokat hoztak össze a DK szövegírói a mostani alkalommal is:

„Lehet nagy a múltunk, lehet ezeréves, szolidaritás kell, ha a gyerek éhes. Legyen ez a fontos, legyen ez a lényeg.”

A dallam viszont már a kvótaellenes népszavazás idején közkinccsé tett DK-kampánydalban is megjelenik, csak akkor még más volt az üzenet. Ám egy-egy sort azért meghagytak az akkori dalból is az újrafelhasználás során: 

„Magyarok vagyunk, itt vagyunk, Európa az otthonunk, ne vigyen másfelé az út.”

Emlékeztetőül (bár ezt nehéz kitörölni az emlékeinkből) a kvótaellenes népszavazás idején ez volt a DK kampánydala: 

Csak a szeretet kell

Elkészült a DK kampánydala. A címe: Csak a szeretet kell. Lehet dalt készíteni ötvenezerből is. Zenéjét, szövegét barátaink, kollégáink írták, énekelték fel. "Ne mondj nemet, ne mondj igent, a válasz semmit nem jelent…"Ha szeretitek, osszátok meg. 🙂 #maradjotthon #maradjeuropaban #stayhome #stayineurope

Gepostet von Gyurcsány Ferenc am Sonntag, 11. September 2016

demokrata.hu