Fotó: MTI , szerk.
Hirdetés

„Jobb, ha Orbán Viktor már most kihúzza a kezét a budapestiek zsebéből, mert az EU fog rácsapni”

– fenyegetőzik Gyurcsányné és Budapest főpolgármester-helyettese.

„Legyen világos: a Budapestnek járó uniós pénz Budapesté és az itt élőké. Nem Orbán Viktoré, nem Debrecené, nem Felcsúté és nem a Fideszé. A miénk”

– bújik ki a szög a zsákból. Az övék.

Mint ismeretes, Gyurcsányné már tegnap rárepült erre a témára, miszerint Orbán Viktor azon mesterkedik, hogy Budapestnek ne jusson uniós pénz – miközben kormányzati részről többen is cáfolták a Népszava cikkében leírtakat. Fürjes Balázs elmondta, minden alapot nélkülöző álhírről van szó, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményben rögzítette: „a kormány semmiféle döntést nem hozott a következő uniós pénzügyi ciklus forrásainak felhasználásáról, leginkább azért, mert a 2021-2027-es közös költségvetésről még nincs megállapodás, az Európai Bizottság és a tagállamok álláspontjai távoliak.”

A tények szokás szerint nem zavarják az ellenzéki politikusokat, és továbbra is ezen a témán lovagolnak.

„A Demokratikus Koalíció azt akarja elérni, hogy az uniós pénzeket a jövőben ne a kormány, hanem az EU ossza szét közvetlenül az önkormányzatok között. Ezt képviselem én Budapesten, és ezt képviseli Dobrev Klára, a DK EP-képviselője és az Európai Parlament alelnöke is Brüsszelben, aki Ursula von der Leyen-hez, az Európai Bizottság elnökéhez fordult az ügyben” – büszkélkednek.

„Ha egy vereségét feldolgozni képtelen kormány úgy akar demokratikusan megválasztott városvezetőket büntetni, hogy elvonja a városaik, köztük a Főváros pénzét, akkor az a kormány lop, és attól el kell venni a pénzek felügyeletét.

Budapestnek lesz uniós pénze, maximum Orbán Viktornak nem lesz. Mi ezért dolgozunk Budapesten és az EU-ban egyaránt”

– zárul a dinamit duó beismeréssel is felérő közleménye.