Az egyik legújabb ellenzéki hiszti oka Semjén Zsolt Bayer Show-béli szereplése. 

A DK szerint Semjén Zsoltnak téves elképzelései vannak arról, valójában ki a beteg. Ilyen címmel adott ki közleményt Gyurcsány Ferenc pártja. Semjén Zsolt szerint aki kétségbe vonja, hogy egy nőnek anyává kell válnia, az beteg – írja a Demokratikus Koalíció hétfői szánalmas közleményében. Mint ismeretes, Semjén Zsolt az ECHO TV Bayer Show című műsorának volt a vendége, ott azt mondta:

A helyzet az, hogy a természet rendje szerint az ember családban él és egy nő nőiességéhez tartozik az anyaság. Az, hogy segítjük a nőket anyává válni, a természet rendjének való megfelelés. Aki ezt kétségbe vonja, az beteg. (…) Magyarországnak mit kellene akarnia, ha nem azt, hogy Magyarországon magyar gyerekek szülessenek, magyar nyelvben, magyar kultúrában felnőve, hogy a magyar nemzet fennmaradjon?

– magyarázta Semjén Zsolt a műsorban. Ez a magyar állam értelme és küldetése, hogy ezt biztosítsa – mondta, majd hozzáfűzte:

Beteg mindenki, aki azt várná el, hogy egy nemzet ne azt akarja, hogy a tagjai az adott nemzethez tartozó gyerekeket szüljenek és neveljenek fel, és így a nemzet fennmaradjon.

A DK ezt nem bírta megemészteni, és ezért kiizzadta magából az alábbi gusztustalan bekezdést.

A Demokratikus Koalíció felhívja a miniszterelnök-helyettes figyelmét, hogy valójában az a beteg, aki mások paplanja alatt turkálva hálószobatitkok és legbelsőbb magánügyek után kajtat. Minthogy pedig Semjén Zsolt igen gyakran tesz ilyesmit és élvezettel beszél is róla, ezért felmerül a kérdés: ki is valójában a beteg?

– zárja magvas gondolatait Rónai Sándor, a Gyurcsány-párt szóvivője.