Ennek keretében tucatnyi cég állítja ki legkiválóbb minőségű fény- és hangtechnikai berendezéseit, ritmus- és ütőhangszereit, köztük távoli, egzotikus népek instrumentumait is. De itt lesz a Dobos Magazin találkozója is, valamint Szendőfi Péter, a hazai jazzdobosok egyik legkiválóbb képviselője kétórás mesterkurzus keretében igyekszik majd szakmai tapasztalatait megosztani az érdeklődőkkel.

A guineai ütős Bangouraké pedig már a fesztivált megelőző napokban workshopot tart. A hat órakor kezdődő esti koncert első blokkjában az egyik legfontosabb hangszergyártó és forgalmazó cég elektronikus ütőhangszeres versenyének kelet-európai döntőjére kerül sor, majd belga, svéd, szlovák, lengyel, cseh és magyar muzsikusok részvételével különböző formációk lépnek pódiumra.

Különös érdeklődésre tarthat számot két olyan trió műsora, amelyet egy kilencéves lengyel és egy tizenhárom éves szlovákiai magyar dobos vezet. Utóbbi a révkomáromi Hodek Dávid, aki már több koncerten elkápráztatta a hazai jazzrajongókat is érett játékával.

Az est másik szenzációjának az afrikai „tüzes kezű” ütőhangszeres Bangouraké fellépése ígérkezik, de aligha marad el mögötte a hazai jazzdob játék egyik legjobb ifjú képviselője, Borlai Gergő sem.

A farsangról részletesen a www.vigyazomh.hu oldalon olvashatunk.

Márton Attila