Hirdetés

A gazdasági helyzetet értékelve Tordai Bence arról beszélt, hogy a béreket tekintve már Románia is megelőzte hazánkat. Erre válaszul Dömötör Csaba azt felelte: „Mindig érdeklődéssel figyelem a baloldal »bezzeg romániázását«, ám javaslom, hogy keressék fel a helyi magyar közösséget, és ne kampányoljanak ellenük”.

Az államtitkár leszögezte: tavaly több mint négyszázalékos volt a gazdasági növekedés, ami jobb az EU átlagánál, a befektetések rekordot döntöttek, eközben pedig a baloldal energetikai szankciókat követel.

Ha az EU a teljes energetikai szankciók útjára lép, azzal nem fognak csökkenni az árak – jegyezte meg a Fidesz politikusa, majd kiemelte: a kormány a magyarok érdekeit nézi.

Az orosz–ukrán háborúról szólva Dömötör Csaba megjegyezte, hogy „a baloldalon ne úgy nézzék az egészet, mint a kormánnyal folytatott csörte szokásos állomása, hanem azt nézzék, hogy a kárpátaljai magyarokra milyen hatással vannak a kijelentéseik”. Tordai Bence véleménye az, hogy Magyarország kiszolgálja Vlagyimir Putyin érdekeit, ám Dömötör Csaba szerint abszurd arról beszélni, melyik politikai oldal kiszolgáltatott külföldi érdekeknek, miután a baloldal külföldről négymilliárd forintot kapott a választási kampányban.

Ez egyértelmű választási beavatkozás – szögezte le az államtitkár, majd hangsúlyozta, hogy a baloldal támogatja a szankciókat és a hazánknak járó uniós források ellen kampányoltak.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk