„Magyar Péter lebontaná a jelenlegi uniós agrártámogatási rendszert. Egy nyilvános bejegyzésében úgy érvelt, hogy sokkal inkább az organikus gazdálkodást kellene támogatni az extenzív gabonatermelés helyett”

Hirdetés

– fejtette ki Facebook-videójában Dömötör Csaba.

A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint ez az érvelés kísértetiesen egybecseng az Európai Bizottság elnökének terveivel. Dömötör Csaba elmondta, Ursula von der Leyen megbízásából készült egy stratégiai dokumentum, amiben felvázolják, hogyan kellene átalakítani a közös uniós agrárpolitikát.

„Az egyik legfontosabb javaslat az, hogy kivezetnék a területalapú agrártámogatásokat. Ennek a dokumentumnak a vitája most kezdődött meg az Európai Parlamentben”

– ismertette a politikus.

Dömötör Csaba kifejtette: évente Magyarországra területalapú támogatásként legalább 550 milliárd forintnyi támogatás érkezik, és 160 ezer magyar gazda nyújtja be ezeket a kérelmeket, jellemzően családi gazdaságként.

A képviselő arra is kitért, épp a napokban kezdődött meg az előlegek kifizetése, a magyar gazdák minden évben számolnak ezzel a bevétellel.

„Ezt a rendszert bontaná le Magyar Péter, pont úgy, ahogy az új külföldi barátai azt elvárják”

– jelentette ki Dömötör Csaba.

Korábban írtuk