Fotó: MTI/Balázs Attila
Hirdetés

Dömötör Csaba, a fóruma előtti sajtótájékoztatón hozzátette, minden egyes eurót, amelyet a háborúra fordítanak, más területtől kell elvonni. Úgy fogalmazott, minden egyes újabb háborús támogatási csomag kitolja azt az időpontot, amikor az európai gazdaság újra erőre kaphat.

A parlamenti államtitkár kiemelte, az európai gazdaság 0 és 1 százalék közötti növekedésre számíthat, aminél jóval nagyobb az emelkedés Oroszországban, az Egyesült Államokban és Kínában is.

„Gazdasági értelemben Európa húzta a legrövidebbet az elmúlt időszakban” – mondta Dömötör Csaba.

Amikor a béke mellett állunk ki június 9-én a fizikai biztonságunk mellett a megélhetésünket is védjük – közölte.

Korábban írtuk

Schaller-Baross Ernő, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője közölte: a magyar emberek érdekeit kell képviselni Brüsszelben. Hozzátette: a magyar ellenzéki képviselők a hazájuk helyett a „megrendelőik” érdekeit képviselik.

Számít, hogy hány „hazaszerető magyar ember ül a európai parlamentben” – mondta.

Simon Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője közölte: a gazdálkodókra erősen hatott az ukrán gabona behozatalának európai engedélyezése, és „ha a kormány nem lépett volna időben a tilalommal, akkor a gazdálkodók 80-90 százaléka veszítette volna el megélhetését”. Cselenyák Dóra, Nyírkáta Fidesz-KDNP által támogatott polgármesterjelöltje azt mondta: bíznak abban, hogy a fejlődés lehetőségét nem egy háború fogja elvenni a várostól.