Hirdetés

Ungár Péter (LMP) arról beszélt, ma a két nagy pártpolitikai tömb csatározása elveszi a valódi városfejlesztés lehetőségét. Nem szakpolitikusok, hanem pártpolitikusok felügyelték és felügyelik most is a fővárosi cégeket – jegyezte meg, majd kitért az M3-as metró felújítására. Felidézte: Karácsony Gergely főpolgármester két dolgot ígért az M3-as metró „korrupt felújításával” kapcsolatban, börtönt az elkövetőknek és légkondit az utasoknak. Börtönbe senki sem ment és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes bejelentette: idén sem lesz légkondi a metrókocsikban – mondta.

Az LMP-s politikus szóvá tette a fideszes főpolgármester-jelölt férjének, a honvédelmi miniszter cégének az érdekeltségét, és feltette a kérdést, milyen megállapodás alapján jött létre a „fővárosi nagykoalíció”, mennyit adtak át a másik oldalnak azért, hogy ne legyen semmilyen jogkövetkezménye a metró kocsik beszerzésének?

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kiemelte: az M3-as metró felújítása legalább megvalósult, szemben a korábbi állapottal, amikor csak beszéltek róla, de nem történt semmi. Arról, hogy a főváros miért döntött úgy, nem klimatizálja a metrókocsikat, nem a kormányt, hanem a főpolgármestert és a baloldali városvezetést kellene megkérdezni.

Rámutatott: a fővárosnak lett volna és most is lenne lehetősége, hogy beruházásokat valósítson meg. Felidézte, hogy Karácsony Gergely 210 milliárd forintos többlettel vette át a városvezetést, az iparűzési adó 40 százaléka Budapestre érkezik úgy, hogy a lakoságszám nem éri el a 20 százalékot. A Széchenyi 2020 program részeként 1253 milliárd forintos támogatást ítéltek oda Budapestnek – tette hozzá. Részletezte a kormányzati támogatás mellett megvalósuló fővárosi fejlesztéseket, majd kitért a Lánchíd felújítására.

Azt mondta, a Lánchíd felújítása kapcsán egyre terebélyesedik a botrány, és fennáll a gyanú, hogy számlagyárat működtetett a baloldal, több száz milliót utalva tovább.

.

Korábban írtuk