November 10-én, szerdán, a Suzuki Ház – Pagoda Galériájában folytatódott Világ- és olimpiai bajnokaink jótékonysági festése. Ezúttal is kiváló sportolók – Mészáros Anett, Bóta Kinga, Szabó Szilvia, Hadfi Dániel, Máday Norbert, Simicskó István – járultak a festővászon elé. Megható volt látni sportolóink elhivatottságát, hiszen ecsetet ragadva is a tökéletességre, és a lehető legjobb kivitelezésre törekedtek, ugyanúgy, ahogy azt a sportpályán már megszokhattuk tőlük.

A festmény folytatását hosszas tanakodás előzte meg. Elsőként Máday Norbert, a Kelet-Európai Wing Tsun Szövetség vezető instruktora vitte fel művét – sportágának emblémáját – a vászonra. A 2006-ban 8. főinstruktori címet elnyerő harcművész öltözetében is megtisztelte a rendezvényt, hiszen Wing Tsun felszerelésben készítette el alkotását.

Eközben a tervezőasztalon is lázas munka folyt. Sokszoros világbajnok kajakos lányaink és a Mészáros Anett – Hadfi Dániel páros is lelkesen szerkesztette saját grafikáját. Bóta Kinga és Szabó Szilvia a 2004-es Athéni olimpia emlékét felidéző feliratot és egy babérkoszorút helyezett el a képen. Judós Európa-bajnokaink szintén az előre elkészített rajzukat jelenítették meg a vásznon, ami egy judo öltözéket ábrázolt.

Utolsóként ragadott ecsetet Simicskó István országgyűlési képviselő, a Budapesti Honvéd SE társadalmi elnöke, 4. fokozatú Wing Tsun instruktor. Az élet két fontos, de különböző területén is szerepet vállalva, e kettőséget nyomatékosítva harcművészeti öltözetben kezdte, majd ingben és nyakkendőben fejezte be alkotását, a szintén kettőségre utaló, jin-jang szimbólumot.

A tervek szerinti utolsó festésen, Vajda Attila és Dzsudzsák Balázs látja el kézlenyomatával az alkotást, hogy aztán a november 25-én, 18 órakor kezdődő árverésen a mű gazdára találjon. Az árverésből befolyó összeget a Bethesda Gyermekkórház égési osztályának felújítására és otthonosabbá tételére fogják fordítani.

A közös alkotás napi változásai nyomon követhetők a www.suzukihaz.hu weblapon.