Magyar Péter 2022 utolsó hónapjaiban felügyelőbizottsági tag volt a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-ben. Ez az időszak nem csak az adott esztendő, hanem az állami tulajdonú cég utolsó hónapjait is jelentette, a társaság ugyanis 2023. január elsején megszűnt. Mindez nem befolyásolta azt, hogy Magyar augusztus elejétől december 31-ig, azaz öt hónapon át tagja volt a társaság felügyelőbizottságának. A tisztség havi 350 ezer forintot, összesen 1,75 milliót jelentett Magyarnak – írja a Magyar Nemzet.

Hirdetés

Mindez azért különösen érdekes, mert a politikus a vagyonnyilatkozatában ezt a posztot és az azzal járó összeget nem tüntette fel.

A Tisza Párt vezetője uniós képviselővé választása után tette közzé az utóbbi években szerzett jövedelmeit. Az Európai Parlament honlapján megtalálható dokumentumban a BMSK Zrt.-béli fb-tagság nélkül is igen hosszú felsorolás olvasható, a tisztségek listája szinte lelóg a papírról.

Eszerint a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatói tisztét Magyar 2019 június és 2022 februárja között havonta 3,5 millió forintért töltötte be. Ugyanitt igazgatósági tag is volt, másfél évig, havi négyszázezer forintért. De az utóbbi években Magyar kapott pénzt a Hiventures Zrt.-től, a Hodler Alapkezelő Zrt.-től és a MBH Bank Nyrt.-től is. A Magyar Közút Zrt.-nél és a Volánbusz Zrt.-nél betöltött igazgatósági tagsága pedig külön szót érdemel.

Korábban írtuk

Utóbbi két állami közlekedési vállalatnál Magyar másfél év alatt, 2022 augusztusa és 2024 februárja között, együttesen 12,83 millió forintot vett fel.

A Magyar Közútnál huszonkettőből nyolc, a Volánbusznál tizenkettőből négy döntésben nem vett részt. Azokon az üléseken pedig, ahol ott volt, ritkán kérdezett, gyakorlatilag mindent megszavazott, kevés ötlete pedig csak az utasok helyzetét nehezítette volna. A Volánnál például jegyáremelést szorgalmazott, és felvetette a vonalbezárások lehetőségét is.