Fotó: MTI/Komka Péter
Hirdetés

A szabadságharc vértanúira emlékező Latorcai Csaba kiemelte: körülöttünk háborús viszály dúl, nap mint nap gazdasági nehézségekkel kell szembenézniük a magyaroknak és az egész kontinensnek egy elhibázott szankciós politika miatt.

„Mindehhez jön, mintha az előbbiek külön-külön sem lennének már elég teher, az önmagából kifordult világ által teremtett új bálványok eltörölni látszanak azokat az eddig szilárdnak hitt fundamentumokat, amelyekre épp elődeink építkeztek” – mondta.

Latorcai Csaba szerint az eltörlés kultúrája fenyegeti és tartja támadás alatt „kereszténységünket és az abból táplálkozó hagyományainkat, nemzeti szuverenitásunkat, családjainkat”. A mai helyzet: szellemi és anyagi zsarolás istentelen ideológiák nyomására és a múlt eltörlésével a jövőt felélő birodalmi törekvésekkel „szemben kell helytállnunk ahhoz, hogy megőrizzük Magyarországot magyarnak, Európát európainak”.

„Az 1848-49-es szuverén Magyarországot nem tűrő, mindent uniformizáló Habsburg Birodalomhoz hasonlóan, most a 21. század elején az európai fősodratú balliberális oldal éppúgy támadja identitásunkat, mint ahogyan hazai baloldali eszmetársaik, akik maroknyi dollárért fordultak a nemzet ellen, és akikkel szemben – ugyanúgy, mint 1848-49-ben – meg kell védenünk gazdasági, kulturális és politikai szuverenitásunkat” – jelentette ki.

Korábban írtuk

Szavai szerint úgy a teremtett világ, mint az európai keresztény kultúra áll ostrom alatt.

„Egy magát progresszívnek nevező ideológiai térfoglalás, birodalomépítés zajlik, ami a normalitás értékei, az egészséges nemzeti identitás, a férfi és a nő élethosszig tartó szeretetkapcsolatán nyugvó családok, a szellemi és lelki értelemben is egészséges gyermekek, a keresztény kultúra és örökség megőrzése és továbbadása, a hit védelme ellen vívott háborút jelenti” – fogalmazott az államtitkár.

Hangsúlyozta: ez a támadás még sosem volt ennyire veszélyes, mint napjainkban. Pusztító háború árnyékában, elhibázott szankciós politika kiváltotta nehézségek közepette akarják „ránk erőltetni ezt a nihilista kulturálatlanságot”.

„De megvívjuk harcunkat szuverenitásunkért, megvívjuk harcunkat ugyanúgy, mint 1848-49-ben megvívtuk hőseink vezetésével” – mondta.