A vonatkozó önkormányzati rendelet alapján mindenkire kötelező szabályt képtelen érvényesíteni a választott testület, sőt a polgármester egyenesen a jogszabály megváltoztatásának eszközéhez nyúlna a már többször bepanaszolt, a közterület nagy részét az önkormányzat sajtószóvivője szerint is jogtalanul használó szórakozóhelyeknek kedvezve.

Mindez annak fényében bír különös jelentőséggel, hogy Molnár Gyula korábban gyanúba keveredett: a Rio Cafe vezetőinek állítása szerint a szórakozóhely támogatta a polgármester kampányát a 2006-os választások előtt. A XI. kerületi önkormányzat közterület-használatot szabályozó rendelete alapján most közel egymilliárd forinttól esik el Újbuda, ugyanis az MSZP-SZDSZ együttműködés következtében nem lehet a hatályos jogszabályt alkalmazni.

A Jobbik szerint így veszélybe kerül a jogbiztonság a kerületben, hiszen maga a polgármester sem hajtja végre a szabályokat, sőt pártállami időkre emlékeztető módon az adott helyzetre kíván egy, a saját szájízének megfelelő rendeletet alkotni.

Teszi ezt annak ellenére, hogy a lakosság részéről sok panasz érkezett: olyan embereket hozott a kerületbe, akik enélkül nem fordulnak meg itt, zavarta az egyetemi közösséget, sőt olykor még a Magyar Szentek Templomának miséit is.

A Jobbik a közvagyon iránt érzett felelősségének alapján ismeretlen tettes ellen feljelentést tett, valamint követeli, hogy minden, a kérdéssel összefüggő dokumentumot teljes egészében hozzanak nyilvánosságra, hiszen az önkormányzat által kötött szerződéseknek nem lenne szabad titkosnak lenniük. Ezzel szemben a márciusi képviselő-testületi ülés 20 napirendi pontja közül épp ezt az egyet tárgyalták zárt ülésen.

Amennyiben beigazolódik a jogszabálysértés, a Jobbik Magyarországért Mozgalom követeli, hogy a politikai vezetőkkel összefonódott szórakozóhelyek kapják meg méltó büntetésüket, és a képviselő-testület ne trükkök százaival próbáljon megoldást találni, hanem a profitközpontúság helyett emberközpontú politikát folytasson!