Fotó: MTI/Mohai Balázs (archív)

Az április 8-i választás óta rendezett tüntetések „a frusztráció jeleinek tűnnek, levezető gyakorlatok”, a tiltakozóknak pedig se egyértelmű vezetője, se programja, se meghatározott célja nincsen.

A Nézőpont Intézet vezetője szerint az április 8-i választás óta rendezett tüntetések „a frusztráció jeleinek tűnnek, levezető gyakorlatok”, a tiltakozóknak pedig se egyértelmű vezetője, se programja, se meghatározott célja nincsen.

Mráz Ágoston Sámuel az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában azt hangsúlyozta: nem egyértelmű, hogy a tiltakozók kormánybuktatást vagy 2022-re „kompetensebb és sikeresebb ellenzéket” akarnak. Megemlítette, Orbán Viktor miniszterelnök „minden demokratikus gesztust” megtett annak érdekében, hogy a megmozdulások erőszak, atrocitások nélkül záruljanak.

Mint mondta, a kormánypártok a négy évvel korábbinál is világosabb felhatalmazást kaptak a folytatásra, és ehhez a „nagyon egyértelmű és elsöprő” eredményhez képest sikerült növelniük támogatásukat a legfrissebb felmérések alapján.

(MTI)