Egyre nagyobb a káosz a baloldali kispártok soraiban, mivel az Országgyűlés keddi ülésnapján sem a Párbeszéd, sem a Jobbik, sem a Momentum frakciója nem jelent meg, így kihagyták a politikai viták legfontosabb fórumát, a napirend előtti felszólalásokat is – ismerteti a Magyar Nemzet.

Hirdetés

A lap emlékeztet, a Momentum már a hétfői ülésnapon sem jelent meg az Országgyűlésben. A Momentum hiányát a parlamentben Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője is felfedezte, aki azt mondta, nagy a baj, ha egy parlamenti frakció nem jelenik meg az Országgyűlésben.

Korábban írtuk

A politikus kifejtette: vannak olyan ülésnapok, amelyek reggel kilenckor kezdődnek, az pedig már megszokott, hogy ez túl korai a Momentum képviselőinek, ám most a 13 órai üléskezdésre sem sikerült felébredniük, ami arra utal, hogy tényleg nagy a politikai probléma a pártban.

„Sokat nem vesztettünk vele, de megjegyzendő, hogy a Momentum politikusai nem vesznek részt a parlamenti munkában”

– fogalmazott a frakcióvezető.

– Bár a hétfői napirend előtti felszólalásokon a Momentum meg sem jelent, bezzeg, amikor Brüsszelben kell előterjeszteni egy Magyarország-ellenes határozatot, akkor nagyon aktívak

– erről már Dömötör Csaba beszélt a közösségi oldalára feltöltött videóban. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára felidézte: Donáth Annáék legutóbb sem voltak tétlenek, múlt héten a magyar baloldali pártok képviselői meg is szavazták azt a jelentést, amelyben benne van az a kritika, miszerint a kormány nem képvisel jó álláspontot a háború ügyében, valamint az uniós források befagyasztását is kérték.

– Most ezek után senki ne csodálkozzon azon, hogy a momentumos aláíróstandoknál túl sokan azért nincsenek

– jegyezte meg Dömötör Csaba, majd hozzátette: ebben az országban sosem támogatták azokat, akik a saját hazájuk ellen dolgoznak.

Kínosan lassan gyűlnek az aláírások

A Magyar Nemzet forrásai szerint kínosan lassan gyűlnek az aláírások több ellenzéki párt ajánlóívein, a választók apatikusak, bizalmatlanok.

A legrosszabbul a Jobbik, az LMP és a Momentum áll. Közülük is egyértelműen a Jobbik az, amely alig-alig fogja tudni megugrani számos helyen a lista- és jelöltállítás kritériumait.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják.