Április 19-én, kedden a Portfolio Review kortárs művészeti pályázat eredményhirdetésével veszi kezdetét az idén hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Portfolio Points tavaszi kiállítássorozat. A nagyszabású nyitóeseményen a Portfolio Review győzteseit mutatják be, akiknek műveit az év további részében különböző vállalatoknál állítják ki a program szervezői.

2011 tavaszán a fiatal kortárs művészet kivirágzásának lehetünk szemtanúi, ugyanis két olyan rendezvénysorozat is útjára indul, amelyeknek célja a fiatal képzőművészek támogatása. Míg a Portfolio Points eseményein a fiatal tehetségek műveit különböző urbánus közösségi színtereken állítják ki, addig a Klementz nővérek által szervezett Bring the Art Home (BAH) vándorkiállítás-sorozat segítségével a nagyvállalati szektor felé nyílik meg a kapu a kortárs művészek számára. Az április 19-i Portfolio Review a BAH program és a tavaszi Portfolio Points nyitóeseménye, amelyen 53 művész, közel 1500 műve közül választja ki a legjobbakat a szakmai zsűri. A nyertes művek a 2011-es BAH vándortárlatain kerülnek kiállításra, nagy- és kisvállalatok irodatereiben, mint a Strabag, a Holcim, az espell fordítóiroda-csoport, a Pátria Nyomda, az Alberlet.hu, a Republic Group, a DEFO – Design Focus, az Oppenheim Ügyvédi Iroda vagy a Raygun Reklámügynökség.

A Portfolio Review háziasszonya és egyik zsűritagja Winkler Nóra, kulturális újságíró, tanácsadó. Mellette, a szakmai zsűri tagja Aknai Katalin – művészettörténész, az MTA Művészettörténeti Kutató Intézetének munkatársa, műértő, Fenyvesi Áron – a Trafó Kortárs Művészetek Házának galériavezetője, valamint Nemes Attila – kurátor, a Fictionlab és Kitchen Budapest munkatársa.

Az április 19-i eseményen a győztesek kihirdetése mellett csaknem az egész ház egyetlen hatalmas kiállítótérré változik. Az épület három szintjén a következő három tárlat nyílik meg:

LOFFICE rendezvénytér

Portfolio Review művészek kiállítása: az 53 beérkezett művészi portfólió közül az előzsűrizettek 1-1 alkotással, a többiek pedig portfólióikkal képviseltetik magukat.

LOFFICE coworking tér

Megnyílik a BAH 2010 művészeinek csoportos tárlata: Gyarmati Zsolt, Király András, Murányi Kristóf, Szabó Gábor, Szunyoghy Viktória.

LOFFICE 2. emelet – Central European Wine Institute

Horváth Judit képzőművész tárlata

Zene: theyellowbusexperience, Matzaa & U’dyt, Dj Rare (live), Dj BaBa, Curtis aka Dentist

Catering: Tabáni Terasz & Central European Wine Institute