Miből válogathat egy elkötelezett ellenzéki választópolgár, ha valamilyen autentikus baloldali szuvenírral lepné meg szeretteit vagy önmagát? A demokrata.hu feltérképezte az ellenzéki pártok webshopjait.  

Pólók, bögrék, esernyők – ilyen ajándéktárgyak juthatnak eszünkbe első körben, amikor politikai szuvenírekre gondolunk. Ám a választék ennél jóval gazdagabb.

Az Együtt – a Korszakváltók pártja webshopjában minden együtt van, ami egy igazi ellenzéki menetfelszereléshez szükséges: Együtt logós síp kifütyüléshez, s hozzá a kellő nyomaték: egy síp képével ellátott póló Együtt póló kifütyüléshez néven. Ha a síp önmagában esetleg kevés lenne, így azért mégis egyértelműbb, hogy ők éppen nagyon fütyülnek.  A tollakról sem feledkeztek meg a mikropártnál, hiszen az mindig jól jöhet, hogy az épp aktuális petíciókat legyen mivel aláírni.

A Demokratikus Koalíciónál (DK) az európai uniós kitűzőkön akadhat meg a szemünk a párt logójával ellátott bögrék, nyakpántok, tollak között. A DK-nál nagy hangsúlyt fektetnek a megfelelő szellemi táplálékra is: webshopjukban beszerezhető Debreczeni József már-már összes műve, de könnyű esti olvasmányként megrendelhetjük Gyurcsány Ferenc szakácskönyvét is.

A Jobbik – amelyet a néppártosodás közepette nehéz lenne bármely politikai oldalon is elhelyezni – ifjúsági tagozatának honlapján működtet webshopot. Ezek az ajándéktárgyak a néppárti fordulat előtti Jobbikot idézik, lásd például képünkön a Póló a számunkra fontos értékekről terméket. Amivel viszont nem nyúlhat mellé az ajándékozó, egy jobbikos labda, ami az aktuális erőknek, illetve széljárásnak megfelelően változtat irányt, s kedvére pattoghat ide-oda.

Sajnos az MSZP, az LMP, a Párbeszéd, a Liberálisok (Fodor Gábor pártja) és a Momentum Mozgalom honlapján nem találtunk működő webáruházat.

demokrata.hu