Varju László és Fekete-Győr András kapcsán a baloldal most egyértelműen azt a kommunikációt választotta, ami az áldozati szerep eljátszásáról szól – árulta el Zila János az Origónak az elítélt baloldali képviselők, Varju László és Fekete-Győr András ügye kapcsán.

Hirdetés

Valószínűleg azért nem mond le Varju vagy Fekete-Győr, mert annak idején Gyurcsány Ferenc sem volt erre képes – mutatott rá a lapnak az Alapjogokért Központ elemzője. Meglátása szerint a bukott miniszterelnök még akkor is vonakodott belátni, hogy az emberek túlnyomó többsége nem kér az általa képviselt politikából, amikor már a környezetében is sokan azt üzenték neki, hogy menjen.

Varju és Fekete-Győr kapcsán a baloldal most egyértelműen azt a kommunikációt választotta, ami az áldozati szerep eljátszásáról szól. Ez ugyanakkor rendkívül hiteltelen, hiszen esetükben a független, Brüsszel által is átvilágított és elismert igazságszolgáltatás hozott ítéletet – állapítja meg a szakértő.

A Mandiner korábban arról is beszámolt, hogy ehhez hasonló véleményt fogalmazott meg Ifj. Lomnici Zoltán is.

Korábban írtuk

„Ahelyett, hogy Varju László és Fekete-Győr András bocsánatot kérne és és a választói szemébe nézne, képtelen módon a kormányra mutogat és áldozatpózba helyezkedve próbálja eljátszani a mártír szerepét”

– mutatott rá a Századvég Kutatóintézet alkotmányjogásza.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható a Mandiner oldalán.