Kovács Zsolt felidézte: a lakásbiztosítási kampány során költségmentesen fel lehetett mondani a régi lakásbiztosításokat, és azokat korszerűbbre, illetve akár olcsóbbra lehetett cserélni.

Hirdetés

A miniszteri biztos felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt években erőteljesen emelkedtek az ingatlanárak, illetve a szakipari árak, és a biztosítások jelentős része gyorsan korszerűtlenebbé vált. Emellett olyan időjárási jelenségekre is fel kell készülni, amelyek nem voltak megszokottak az elmúlt évtizedekben, de a lakásbiztosításokat sokan akár évtizedekkel ezelőtt kötötték és nem aktualizálták – tette hozzá.

Elmondta: Magyarországon a saját ingatlan nagyon fontos, ezért az emberek a lakásbiztosításra is figyeltek, de a kampány egyik fontos eredménye, hogy olyan ingatlantulajdonosokat is meg lehetett szólítani, akiknek korábban nem volt biztosításuk.

A miniszteri biztos kiemelte azt is, hogy a kampány hatására jelentősen élénkült a verseny a biztosítók között, és nagyobb teret kaptak a korszerűbb megoldásokkal megjelenő társaságok.

Korábban írtuk