Április 5-én (csütörtökön) a Magyarul Balóval című műsor különkiadásában vitatkozik egymással az LMP, a Jobbik és az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje – írja az RTL Klub közleménye. Tavaly végül nem jött össze, idén is megpróbálják, hátha.

Fotó: MTI

Mint ismeretes, egyszer már megpróbálkoztak hasonlóval: tavaly októberben szintén Baló György műsorában vitáztak volna ellenzéki miniszterelnök-jelöltek; akkor Vona Gábort és Botka Lászlót hívták meg a stúdióba. Ám Botka, a szocialisták jelöltje még a műsor felvétele előtt lemondott a miniszterelnök-jelöltségtől, aminek Vona Gábor cseppet sem örült.

A közlemény így folytatódik: Elfogadta az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorának meghívását Szél Bernadett az LMP, Vona Gábor a Jobbik és Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje. A műsor szerkesztői meghívták a Fidesz-KDNP miniszterelnök-jelöltjét, Orbán Viktort is, de a pártszövetség nem kívánt élni a lehetőséggel.

A közlemény kitér a témákra is. Természetesen szó lesz az oktatásegészségügykorrupcióról, a félévente elhalálozó demokráciáról, illetve a szegénységről és a migrációról. A moderátor Baló György lesz, akit a közlemény „a televíziós viták mestere”-ként magasztal.

A vita adásszerű rögzítése csütörtök délelőtt lesz, a vágatlan felvételt 23 órától sugározza az RTL Klub. A miniszterelnök-jelöltek vitáját az adással párhuzamosan az rtl.hu és az rtlmost.hu weboldalakon is figyelemmel lehet kísérni – zárul a közlemény.

Az RTL Klub már más eszközöket is bevetett a választási kampányban. Az ATV mellett ez a csatorna vállalta még el, hogy az ellenzéki pártok hirdetéseit díjmentesen leadja, emellett a szavazásra buzdító kisfilmeket is forgattak.

demokrata.hu