Az október 23-ra jósolt nagy eső miatt a Közös Ország Mozgalom lemondta Kossuth téri rendezvényét.  

Fotó: MTI, archív, szerk.

Gulyás Mártonék Facebook-eseményüknél azt írták:

A várható időjárási körülmények, a piros riasztás miatt elmarad a Közös Ország Mozgalom által 2017. október 23-án, 16:30-kor a Kossuth térre szervezett tüntetés.

A közös kiállásból kihátráló ellenzéki erőkön még felül tudtak emelkedni Gulyásék, de az esővel már nem bírtak:

A Közös Ország Mozgalom az elmúlt hetekben mindent megtett, hogy közös színpadra állítsa a demokratikus ellenzéki pártok és a rendszerkritikus civil ellenzék képviselőit (…), nem adtuk fel akkor sem, amikor egyes pártok politikai okokból nem vállalták fel a közös jelenlétet (…), az időjárás olyan külső körülmény, amivel bár számolhatunk, de nem változtathatjuk meg.

 – vallanak tehetetlenségükről az eseménynél. Hivatalosan a résztvevők testi épségéért aggódnak, hessegessük is el azt a gondolatot, hogy a szakadó eső esetleg lohasztólag hatott volna a tüntetők lelkesedésére, és még a szokottnál is kevesebben mentek volna ki, hogy Gulyásék nagy ívű szónoklatait meghallgassák, ami elég kínos lett volna. 

A mai napon az OMSZ piros riasztást adott ki a rendezvény idejére, ami azt jelenti, hogy a résztvevők testi épségét kockáztatnánk a tüntetés megtartásával, amit semmiképpen sem vállalhatunk fel, ezért a résztvevőkkel egyeztetve a rendezvény törlése mellett döntöttünk. Az október 23-i tüntetés elmarad, de a céljaiért tovább küzdünk.

– írják Gulyás Mártonék, akik azért igyekeztek megnyugtatni híveiket: 

A jövő héten tájékoztatást fogunk adni arról, hogy milyen keretek között folytatjuk a munkát a változásért és igazságosságért 2018-ban

Nagy is volt a csalódottság, a hozzászólók nehezményezik a megfutamodást:

Ha egy kis eső elmossa az összefogást, mi lesz később, amikor kitör a vihar?

– írja egyikük.

demokrata.hu