Október 3-án, vasárnap a műsorban elhangzottakat profi szerkesztők és gyorsírók közreműködésével néhány másodperces csúszással írják ki a képernyőre. Így a hallássérült nézők számára is lehetővé válik, hogy az adást folyamatosan figyelemmel kísérhessék. A SINOSZ követendő példának tekinti a Magyar Televízió kezdeményezését.

Az önkormányzati választások napján 18.55-től várhatóan többórás élő adásban számol be a Magyar Televízió az este legfrissebb, legrészletesebb és legpontosabb híreiről – elemzésekkel kiegészítve. Süveges Gergő az eredményeket Giró-Szász András és Török Gábor politikai elemzőkkel értékeli.

A magyar televíziózás történetében először az MTV élő stúdióműsorát is feliratozza a Teletext 334. oldalán, vagyis – a törvényi előírásoknak is megfelelően – kommunikációs szempontból akadálymentes műsort sugároznak. A feliratozás rutinos szerkesztők és parlamenti gyorsírók összehangolt munkájának lesz az eredménye: a szerkesztő szinkrontolmácsként összefoglalja az elhangzottakat, és azonnal diktálja a gyorsírónak. A begépelt szöveg rögtön megjelenik a teletexten, így néhány másodperc csúszással értesülhetnek az adásban elhangzottakról a halláskárosult tévézők is.

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) követendő példának tekinti az MTV kezdeményezését. Kósa Ádám, a SINOSZ elnöke, európai parlamenti képviselő szerint a Magyar Televízió közszolgálati kötelezettségeivel összhangban járt el, amikor újabb lépéseket tett a hallássérültek még jobb kiszolgálása érdekében.

A Magyar Televízió közszolgálati műsorszolgáltatóként különös figyelemmel fordul a fogyatékkal élők felé. Az MTV esélyegyenlőségi műsorai mellett eddig is számos hírműsorát és filmjét feliratozta, 2010. július 1-től pedig a törvényi előírásokkal összhangban valamennyi hírműsorán, illetve közérdekű közleményén túl egyéb műsorait (filmeket, filmsorozatokat) is legalább napi két órán keresztül magyar nyelvű felirattal is elérhetővé teszi. 2015-ig fokozatosan tovább növeli az MTV a feliratozott műsorok számát, a tervek szerint ennek a periódusnak a végére már a köztévé valamennyi produkciója elérhető lesz hallássérültek számára is.