Gyorsan 2-0-s előnyre tettek szert a női kézis lányok a Románia elleni negyeddöntőn, amitől aztán még tovább növekedett a Hajdu-csapat önbizalma. Folyamatosan ellépve egyre tetemesebb előnyre tettek szert, a második félidő derekán már 30-21-re vezettek. Ám jött a magyar kór: sorra dobálták a gólokat a románok, és három perccel a vége előtt már csak 4 gól volt a differencia, ám ezt már nem „sikerült” elveszíteni, így 34-30-ra győzött és elődöntős a női kézilabda-válogatott, ahol a Franciaország-Oroszország meccs győztesével játszik a döntőért.

Női pólósaink viszont nem jutottak be a pekingi fináléba, miután 8-7-re kikaptak Hollandiától. A bronzmeccsen sem lesz könnyebb dolga a Godova-lányoknak: Ausztráliával küzdhet az éremért.

Kovács Kati a döntőben

Bejutott az 500 méteres kajak egyesek döntőjébe Kovács Katalin a pekingi olimpián, miután megnyerte saját előfutamát.

Vereckei nyerte az előfutamot

A kajak egyesek 500 m-es versenyében érdekelt Vereckei Ákos a csütörtöki középfutamban folytathatja szereplését a pekingi olimpián. A magyar lapátforgató első lett előfutamában, ahonnan azonban nem lehetett egyből a döntőbe jutni.

Döntős a Kammerer-Kucsera páros

Bejutott a férfi kajak kettesek 500 méteres döntőjébe a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor páros, miután a kedd délutáni második előfutamban a harmadik helyen végzett. A magyar duó 1:30.099 perc alatt teljesítette a távot. Ebben a számban a két előfutam első három helyezettje automatikusan a fináléba került.

Vajda Attila negyedik lett futamában

Vajda Attila negyedik lett kenu ötszáz méteren, így csütörtökön a középfutamban harcolhatja ki a döntőbe jutást.

(peking24.hu, HírTv, Lánchíd Rádió, telesport.hu)