Fotó: Vitályos Eszter, Facebook
Hirdetés

A katasztrófavédelem azt írta, hogy az egységek tizennégy vízsugárral határolták körül a lángokat, amelyek a hotel negyedik szintjét és a tetőszerkezetet érintették.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett szentendrei, esztergomi és fővárosi hivatásos, valamint szentendrei, fővárosi, délegyházi, gyömrői, szigetmonostori, visegrádi, pilisborosjenői, komáromi, banai, alcsútdobozi, kocsi és leányfalui önkéntes tűzoltók dolgoznak a helyszínen.

A munkálatokat fővárosi, váci, gödöllői, bicskei, ácsi, üllői, nagykátai, szigetszentmiklósi és budaörsi vízszállítók is segítik.

A beavatkozásban több mint száz tűzoltó vett részt.

Korábban írtuk

Pintér Róbert, a hotel igazgatója az MTI megkeresésére korábban azt mondta, hogy valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet, ami a hotel negyedik emeletéről indult ki. Hangsúlyozta: a vendégek és az alkalmazottak a tűzeset idején biztonságban voltak, személyi sérülés nem történt.

Az épületet kétszázharminc ember hagyta el. Az igazgató közölte, a vendégeknek buszok és melegedők állnak a rendelkezésére. A következő órákban minden vendég visszakapja értékeit, akik szeretnének, hazamehetnek, a többieknek a hotel alkalmazottjai foglalnak új szobát.

Az Útinform tájékoztatása szerint a hotelhez vezető Panoráma út továbbra is le van zárva, kerülni a 11-es úton lehet.