Fotó: Demokratikus Koalíció Facebook-oldala (szerk., archív)
Hirdetés

Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter a Vasárnapi Újságnak ugyanis a veszélyhelyzet alatti rákszűrésekkel kapcsolatban nagyon egyértelműen fogalmazott arról, hogy „a mammográfiának két indikációja van: az emlőráktünet, -panasz esetén ez egy diagnosztikai módszer, kivétel nélkül mindegyiket elvégezték” – hangsúlyozzák.

Tehát, aki panasszal fordult orvoshoz, annak a mammográfiás vizsgálatát a járvány idején is el kellett és el kell a jövőben is végezni – emelik ki.

„És használják a mammográfiát az emlőrákszűrésre – folytatta a miniszter -, ami azt jelenti, hogy tünet-és panaszmentes, megadott életkorú asszonyokat mammográfiával megvizsgálnak.”

Korábban írtuk

Tehát akinek nincs panasza, csak a kora miatt hívják be a népességszintű emlőrákszűrésre, annak a veszélyhelyzet idején halasztható a szűrése, március helyett el lehet végezni akár szeptemberben is, mindaddig, amíg nincsenek tünetei – írják.

Egyértelmű szavak, pontosan megfogalmazott mondatok, amit csak az tud félremagyarázni, akinek ez a szándéka – mutatnak rá.

Döbbenetes, hogy a Demokratikus Koalíció képviselője valótlan állítások tömkelegével azt a Prof. Dr. Kásler Miklóst próbálja kioktatni, aki már 1993-ban a Nemzeti Rákkontroll Program kidolgozásakor szorgalmazta a népességszintű emlőrákszűrés bevezetését, majd 2001-ben a Fidesz-kormány idején vezették be a szűrést, amelynek kidolgozásában is részt vállalt az Országos Onkológiai Intézet főigazgatójaként – idézik fel, hozzátéve, hogy Kásler Miklós is részt vett a mellrákszűrés fontosságára felhívó lánchídi sétán.

Az Emmi határozottan visszautasítja a DK képviselőjének hazug, csupán politikai előnyszerzés célját szolgáló, rágalmazó közleményét.