A Munkáspárt tovább él, dolgozik a munkás emberek, dolgozók érdekében az áprilisi választások után is – rögzítették a Munkáspárt május 1-i ünnepségén. 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Thürmer Gyula Kodály köröndön elmondott köszöntőjében úgy fogalmazott, május 1-jén minden munkás szíve egyszerre dobban.  A pártelnök emlékeztetett, ők tartják a szavukat, a rendszerváltás óta is mindig megtartják május 1-i felvonulásukat. A Munkáspárt élt, él és élni fog – üzenték azoknak, akik ki akarják őket zárni a politikából, médiából.

Thürmer Gyula beszélt az április 8-i választásról is. Azt mondta, nem elégedett az eredménnyel, de mindent megtettek, ami tőlük tellett, így nincs okuk szégyenkezni. Ebben az eszeveszett őrült világban az emberek a stabilitásra, az egyenletes fejlődésre szavaztak, értékelése szerint ugyanakkor pártja következetességével sok ember tiszteletét vívta ki. Thürmer Gyula erkölcsileg és politikailag elzüllött társaságként jellemezte a parlamenti ellenzéket, akik csak a képviselőséget tartották szem előtt.

A parlamentben erős a kormány, és végtelenül gyenge az ellenzék – értékelt Thürmer Gyula. A Munkáspárt lehet erős ellenzék, a kutyapárt nem – mutatott rá a pártelnök. Ellenzéki pártra van szükség, ami nem cseréli le a nemzeti lobogót az EU kék zászlajára. Olyan ellenzéki pártra van szükség, amely képes határozott nemet mondani azokra a dolgokra, amelyek ártanak a népnek – hangsúlyozta Thürmer Gyula. 

A pártelnök felhívta a figyelmet rá, az EU válságban van, és óva intett, hogy a rogyadozó Európa hazánkat is maga alá temesse.A Munkáspárt nemet mond a fegyverkezésre, és békét szeretne – emelte ki a Munkáspárt vezére.

A pártelnök beszélt a migránsválságról is: véleménye szerint az európai polgárok ellustultak, egyszerűbb négereket, arabokat behozni, mint gyereket szülni, felnevelni. Európa tőkései azt üzenik, minden városba építsünk mecsetet, miközben szétbombázzák azokat az arab országokban – sorolta. 

Előre a vörös és a nemzeti zászló alatt – szólította fel híveit végezetül a felvonulásra a pártelnök.

Majális és felvonulás.

Gepostet von Magyar Munkáspárt am Dienstag, 1. Mai 2018

demokrata.hu