Hirdetés

Bár a dokumentum hivatalosan a nőket ért erőszak elleni fellépésről szól, valójában a mérgező genderideológiát emelné a jog szintjére az azt elfogadó országokban. Az Alapjogokért Központ korábban Magyarországon elsőként hívta fel a figyelmet a báránybőrbe bújt farkasra, azonban a farkas most végleg levetette álcáját. (Bővebben ITT olvashatnak róla.)

A cseh biztos, Vera Jourová ugyanis az uniós Gender Stratégia részeként akarja elfogadtatni azt az irányelvet, amely egy jogi trükkel, a nemzeti parlamenteket kikerülve nyomná le a tagállamok torkán a társadalmi nemek létezését.

Az Európa Tanács által életre hívott Isztambuli Egyezményt az EU több tagországa – köztük Magyarország – sem ratifikálta. Ezért, bár az Európai Unió konszenzus hiányban is csatlakozott az Egyezményhez, a kötelező hatály elismerését megtagadó tagállamok tekintetében nem keletkezett kötelezettség. A nyílt társadalom szövetségesei azonban ezt nem képesek elfogadni: az uniós jogalkotás eszközéhez nyúltak és a genderegyezmény szövegét irányelv formájában akarják rákényszeríteni a tagállamokra.

Az uniós jogszabály elfogadása esetén Magyarországnak is kötelező lenne átültetnie azt a magyar jogba, így elfogadva azt is, hogy az emberek nem születésükkor lesznek férfivá és nővé, hanem a társadalom által rájuk „kényszerített” normák alapján. A nyílt társadalom szervezőinek célja tehát nem a nők elleni erőszak csökkentése, hanem a „társadalmi nemek” kategóriájának európai szintű bevezetése. Az Isztambuli Egyezményt pedig „trójai falóként” próbálják felhasználni mérgező ideológiájuk jogi elismerése érdekében.

Korábban írtuk

Mindez szöges ellentétben áll Magyarország Alaptörvényének szellemiségével és szövegével, amelyből egyértelműen következik a férfi és a nő normális, a teremtés rendje szerinti definíciója. A genderideológia magyar élharcosai – élükön Dobrev Klárával – a magyar Alaptörvényt Brüsszel segítségével kívánják meghekkelni, azt állítván, hogy az Isztambuli Egyezmény elutasítása antidemokratikus. Az igazság azonban éppen ennek ellenkezője: a magyar választók felhatalmazásán nyugvó jogszabályok és politikai akarat semmibevétele az, ami ellentétes a jogállamiság olyan sokszor hangoztatott magasztos jelszavával.

Az Alapjogokért Központ továbbra is kiáll a genderegyezmény és az antidemokratikus lopakodó jogalkotás ellen, mivel úgy gondoljuk, hogy a nemzetközi genderlobbi nyomásának történő engedés olyan ballépés lenne, amely orvosolhatatlan károkat okozna a magyar jogrendben – zárul a közlemény.