Fotó: Pesti Srácok
Hirdetés

A mohácsiak vélhetőleg így jelezték Csorbainak, hogy tisztességtelenül vett részt a a választáson, miután fideszes ellenfele, a várost huszonegy éve toronymagas népszerűséggel vezető Szekó József nemrég tragikus hirtelenséggel elhunyt – számolt be az esetről a Pesti Srácok.

Csorbai Ferenc tehát egyedüliként indult a választáson és 1867 szavazatot kapott, miközben Mohácson 4076-an szavaztak érvénytelenül – derült ki az összesített választási adatokból. A helyiek valószínűleg így fejezték ki véleményüket arról, hogy Csorbai nem lépett vissza, miután a várost huszonegy évig sikeresen, és rendkívüli népszerűséggel vezető Szekó József szeptemberben tragikus hirtelenséggel elhunyt.

A fideszes politikussal szemben Csorbainak esélye sem lett volna, a néhai polgármester öt esztendeje csaknem hetven százalékkal nyert. Csorbait még a helyi ellenzék, a DK, a Jobbik és a Momentum helyi prominensei is felszólították a visszalépésre, és arra, hogy egy időközi választáson valódi versenyhelyzetben méresse meg magát, de a jelölt (most már polgármester) nem is reagált a felvetésekre.